Parochiecluster Ubach over Worms

Liturgie

Spring naar hoofdtekst

Navigatie

Misrooster

Hier vindt u het actuele misrooster met vermelding van lectoren, misdienaars en muzikale opluistering van de betreffende H.Mis. Deze lijst is ook als download beschikbaar.

VieringLectorenMisdienaarsOrgel/muziekKleur
za 31-07-2021, 18:00 uur - Abdissenbosch
18e zondag door het jaar
Yvonne
(p.739)
Joey, MilaJos K.
groen
zo 01-08-2021, 09:30 uur - Rimburg
18e zondag door het jaar
Judie
(p.739)
Camiel, Jelle, LandoaldL. K.
groen
zo 01-08-2021, 11:00 uur - Waubach
18e zondag door het jaar
Jo
(p.739)
DaanJos K.
groen
za 07-08-2021, 18:00 uur - Abdissenbosch
zo 08-08-2021, 10:00 uur - Waubach
19e zondag door het jaar, TV-MIS
(p.741)Camiel, Jelle, Landoald, Meikegroen
za 14-08-2021, 18:00 uur - Abdissenbosch
zo 15-08-2021, 09:30 uur - Rimburg
zo 15-08-2021, 11:00 uur - Waubach

Archief

Terug naar boven

Lezingen

Hier vindt u de liturgische lezingen van zon- en feestdagen.

Terug naar boven

Volkszang

Een opsomming van alle tijdens de volkszang gezongen liederen vindt u op de pagina Volkszang.

Terug naar boven

Gezongen recitatieven

Zoveel mogelijk worden in de viering van de eucharistie de recitatieven en acclamaties als volkszang gezongen. Bovendien vindt u bij deze de acclamatie voor de hoge feestdagen: Lumen Christi.

Terug naar boven

Zeven Sacramenten

"Wat zijn sacramenten?"

Er zijn bijzondere momenten in ons leven. Ze kunnen zó bijzonder zijn, dat we nauwelijks begrijpen wat er met ons gebeurt. Je wordt verliefd, je krijgt een kind, je moeder gaat dood, je maakt een onvergeeflijke fout. Het zijn momenten en ervaringen die heftige gevoelens teweeg brengen, of het nou gaat om vreugde of om verdriet. Aan ons lopen is te zien hoe we ons voelen. We kunnen een huilbui krijgen of we zonderen ons af. Maar vaak zoeken we mensen op om te vieren of om ons te laten troosten. Bijzondere momenten in ons leven leiden vaak tot bijzondere ontmoetingen.

Maar het kan ook andersom: bijzondere ontmoetingen maken indruk op ons en laten vaak een spoor van emoties na. Een sacrament is ook een ontmoeting op een bijzonder moment in je leven. God zoekt ons op en als wij God zoeken, dan kan daar een bijzondere ontmoeting uit voort komen.

De kerk "organiseert" deze ontmoeting. Ze heeft daar een ritueel voor. Tekens en woorden die vertellen van dankbaarheid en liefde, van spijt en vergeving. Waar mensen woorden tekort komen, kunnen deze tekens en die taal te hulp schieten. Als we ook niet precies meer weten hoe het moet, kan een teken de richting wijzen.

Van deze bijzondere ontmoetingen zijn er zeven in de katholieke kerk en ze worden sacramenten genoemd. Ze maken de mensen niet heilig, zomaar eventjes en vanzelf. Maar ze vieren wel wat goed is in mensen. Sacramenten maken mensen niet volmaakt, maar ze zeggen wel dat liefde niet te mooi is om waar te zijn en dat God echt zo ver niet is als je denkt. God is te ontmoeten en je kunt je door Hem laten helpen. Sacramenten zijn bedoeld om het leven te vieren, om uit het leven te halen wat er in zit en om te groeien van die bijzondere ontmoeting tussen God en mensen.

Terug naar boven

Misstipendia en misintenties

Uitgebreide informatie over het bestellen van H.Missen en het opgeven van misintenties vindt u op de pagina Misstipendia.

Terug naar boven