Parochiecluster Ubach over Worms

Home

Spring naar hoofdtekst

Nieuws


Vastenactie-wandeltocht op zaterdag 18 maart

Op zaterdag 18 maart 2023 wordt de jaarlijkse vastenactie-wandeling gehouden, waaraan iedereen kan meedoen. Men kan gratis deelnemen, maar een vrije gave voor het project Agro-ecologische modelboerderij in Kenia wordt natuurlijk op prijs gesteld. De Vastenactie-wandeling gaat naar de ecologische Dobbeltuin in het Heerlense Meezenbroek. Er kan op diverse plaatsen en tijden vertrokken worden. Die plaatsen en tijden zijn de volgende: - 9.45 uur: vertrek bij de H. Remigiuskerk, Pastoriestraat 2, in Simpelveld, (10,5 km tot eindpunt) - 10.30 uur: vertrek bij St.-Petrus & Maria-Ten-Hemelopnemingkerk Chèvremont, Nassaustraat 39 te Kerkrade (8,1 km tot eindpunt) - 11.00 uur: vertrek bij kerk St. Joseph, Dr. C. Meulemanstraat 1, Heerlerbaan (5,3 km tot eindpunt) - 11.45 uur: vertrek station Landgraaf (3,1 km tot eindpunt) - 12.10 uur: vertrek bij Slot Schaesberg (1,2 km tot eindpunt Dobbeltuin) - 12.30 uur: aankomst bij de Dobbeltuin, waar koffie, thee en een kleinigheid om te eten wacht. De Dobbeltuin is een permacultuur-samentuin waarin diversiteit een grote rol speelt. Er zijn veel verschillende (inheemse) planten en daardoor ook veel verschillende vlinders, bijen, libellen en andere beestjes. Permacultuur is een ontwerpmethode die zich laat inspireren door natuurlijke ecosystemen. Het is een natuurtuin. De natuur is de inspiratiebron bij permacultuur. Na afloop van de wandeling kunnen de deelneemsters en deelnemers naar station Heerlen lopen (1,0 km) en met bus of trein teruggaan naar hun plaats van vertrek.

weer naar de kerk

Omdat de vorstperiode voorbij is, verplaatsen we alle eucharistievieringen per vrijdag 23 december weer naar de gewone locatie, de parochiekerk van Waubach c.q. Rimburg. We zijn Jong Nederland Ubach over Worms dankbaar voor de verwarmde uitwijkgelegenheid in de afgelopen weken.


Onttrekking aan de eredienst H. Bernadettekerk Abdissenbosch

Bij decreet van 6 december 2022 (zie hieronder) heeft de bisschop van Roermond, mgr. drs. H. Smeets, besloten de parochiekerk van de H. Bernadette te Abdissenbosch aan de eredienst te onttrekken. Dat besluit volgt op uitvoerig overleg op het niveau van bisdom en parochiecluster, waaronder ook een hoorzitting die plaatsvond op 9 maart jl.

Het besluit kunt u hier lezen. Bezwaren tegen het decreet kunnen worden ingediend t/m 21 december a.s. bij de bisschop (voor adresgegevens zie het decreet).


Rooster van mistijden per 1 oktober 2021

zondag

 • 09.30 uur, kerk Rimburg
 • 11.00 uur, kerk Waubach

maandag

 • 19.00 uur, kerk Waubach

dinsdag

 • 10.30 uur, kapel Heereveld

woensdag

 • 19.00 uur, kerk Waubach

donderdag

 • 09.00 uur, kerk Waubach

vrijdag

 • 09.00 uur, kerk Waubach;
 • aansl. uitstelling en aanbidding H. Sacrament – kerk Waubach

Stand: do 23-3-2023, 13:24 uur


Terug naar boven

Welkom

Van harte welkom op de website van het parochiecluster Ubach over Worms. Dit cluster bestaat sinds 1997 uit de vier parochies:

 • H.Bernadette - Abdissenbosch
 • H.Jozef - Waubach-Groenstraat
 • H.Drievuldigheid - Rimburg
 • HH.Theresia en Don Bosco - Lauradorp

Allevier de parochies staan geregistreerd als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Kerken

Meer informatie en foto's van de kerkgebouwen vindt u op de pagina Kerkgebouwen.